• darkblurbg

Vaak verlopen gesprekken tijdens een wandeling anders, doordat je al wandelend rust kunt vinden. Als je de natuur in gaat om je hoofd leeg te maken kom je vaak al tot nieuwe inzichten. Jouw coach kan je daarbij helpen door gerichte vragen te stellen, met metaforen te werken, of door stiltes te laten vallen, gedachten voorbij te laten komen, of door je de omgeving te laten ervaren. Door goed te kijken en ergens bij stil te staan  biedt de natuur waardevolle aanvullingen en inzichten tijdens een coachsessie.

Tijdens een wandeling ga je terug naar jouw basis.

Als je gewend bent om vanuit je hoofd te leven zul je merken dat wandelcoaching je rust kan geven en je dichter bij jezelf brengt. Je hebt een veel actievere houding, je bent meer ontspannen en de effecten zijn groter. Tijdens wandelcoaching loop je naast elkaar en hoef je de ander niet aan te kijken. Hierdoor ga je je meer op je gemak voelen om je verhaal te vertellen. Je komt vanuit je hoofd in je lichaam en dankzij de aanmaak van dopamine en endorfine ga je je positiever en prettiger voelen. Het stimuleert het zenuwstelsel en de bloedsomloop. Wandelcoaching levert een positieve bijdrage aan herstel- en veranderprocessen. Tijdens wandelcoaching word je letterlijk in beweging gezet door je coach.

Wanneer is wandelcoaching geschikt?

Wandelcoaching kan voor talloze coachvragen worden ingezet. Voorbeelden daarvan zijn:

  • Burn-out herstel
  • Depressie
  • Verlies, zowel van baan als van geliefden
  • Een laag zelfbeeld
  • Omgaan met een chronische ziekte

CenTalent biedt wandelcoaching aan in het natuurgebied Kwintelooijen in Rhenen, op loopafstand van het kantoor in Veenendaal.

Probeer het en maak een afspraak!

 

wandelcoaching kwintelooijen CenTalent uit Veenendaal bood wandelcoaching aan in Rhenen. Kom naar de coachdag

Op vrijdag 28 september 2018 organiseerde de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) samen met haar aangesloten coaches en het Coachhuis de ‘Kom naar de Coachdag’.  In totaal namen bijna 90 NOBCO-coaches hieraan deel. Tijdens deze dag lieten de coaches Helga Wilpshaar en Femke Kraan een aantal mensen kennismaken met wandelcoaching in het natuurgebied Kwintelooijen in Rhenen.

De reacties waren zeer positief. Het was een inspirerende dag met waardevolle gesprekken.

Over NOBCO

De Nederlandse Orde van Beroepscoaches is de grootste beroepsorganisatie van professionele coaches in Nederland. Coaches sluiten zich aan bij de NOBCO omdat ze waarde hechten aan kwaliteit en zichzelf blijvend willen ontwikkelen in hun professie als coach. NOBCO maakt deel uit van de European Mentoring & Coaching Council (EMCC) dat in 26 landen actief is. Meer informatie over NOBCO is te vinden op www.nobco.nl