DISC

Het DISC model brengt voorkeursgedrag en -communicatie in kaart. Hiermee kun je je eigen voorkeuren in verschillende omgevingen in beeld brengen en ook die van anderen. Hierdoor begrijp je (beter) wat jezelf en anderen motiveert en waarom jij en anderen bepaalde keuzes maken en voorkeuren hebben. DISC bevordert open communicatie, versterkt relaties en vergroot persoonlijke effectiviteit!

De letters DISC staan voor:

D = Daadkrachtig, Direct - Laat zien hoe je omgaat met en reageert op problemen en uitdagingen.
Mensen met deze voorkeur zijn gericht op snelle acties en taakgericht.DISC Snel Rustig Taak Mens

I  = Interactief, Inspirerend - Laat zien hoe je anderen beweegt en overhaalt tot jouw standpunt. Mensen met deze voorkeur zijn gericht op snelle acties en mensgericht.

S = Stabiel, Sociaal - Laat zien hoe je omgaat met en reageert op veranderingen in jouw omgeving. Mensen met deze voorkeur hebben een rustige benadering en zijn mensgericht.

C = Conformerend, Consciëntieus - Laat zien hoe je reageert op en omgaat met details, gestelde regels en procedures. Mensen met deze voorkeur hebben een rustige benadering en taakgericht.

Het begrijpen van deze vier persoonlijkheidsstijlen helpt je om beter te communiceren, conflicten te voorkomen of te verminderen, de verschillen in anderen te waarderen, vertrouwen te winnen en anderen positief te beïnvloeden.

De DISC analyse kan voor zowel individuele trajecten als voor teamtrainingen ingezet worden. Je ontvangt een uitgebreide persoonlijke rapportage met:

  • je voorkeursstijlen ten aanzien van gedrag
  • je voorkeursstijlen ten aanzien van communicatie
  • hoe je jezelf profileert naar buiten toe
  • welk gedrag je laat zien als je onder stress staat
  • tips, do's en don'ts voor jezelf en voor je omgeving
  • een plan van aanpak als uitgangspunt voor een ontwikkeltraject

Wil je meer informatie over DISC en de mogelijkheden om deze tool in te zetten, neem dan contact met mij op.

DISC logo officieel gecertificeerd